Chaos bij grote evenementen

Regelmatig liep het de afgelopen tijd uit de hand bij evenementen zoals die van het dancefestival Dediqated in het Gelredome Arnhem. Taxi’s van buitenaf en met  name de taxi chauffeurs uit Amsterdam, mengden zich naast de rij met reguliere taxi’s uit Arnhem en directe omgeving.

Inmiddels zijn de taxichauffeurs uit Arnhem deze oneerlijke concurrentie meer dan zat! Ook wij van taxi Arnhem de Veluwe vinden het niet terecht, dat taxi-cowboys uit het westen van het land hier in Arnhem vooraan in de rij op zoek gaan naar ritten waar genoeg geld voor wordt geboden. Het is te gek voor woorden dat er chauffeurs van buiten Arnhem  tussen zitten die de korte ritjes durven te weigeren en proberen geld te verdienen met het aanbieden van taxiritten tegen woekerprijzen.

Keurmerk voor kwaliteitstaxi’s

Het is niet voor het eerst dat er chaos heerst op de taxi standplaats van het Arnhemse stadion. Ook op andere standplaatsen zoals op het Willemsplein en bij het station Arnhem Centraal klagen taxichauffeurs over gekke taferelen op de standplaatsen. De gemeente Arnhem en ook de stichting Kwaliteitstaxi Arnhem (SKTA) hebben gezamenlijk besloten om een keurmerk in te voeren voor de Arnhemse Taxi bedrijven.

Het lokale keurmerk is in de eerste plaats voor de standplaatsen binnen de gemeente Arnhem, maar de gemeente is ook in gesprek met het Gelredome. Dat betekent dat op den duur alleen nog maar taxi’s met een keurmerk van de gemeente Arnhem op deze standplaatsen mogen staan. Naar verwachting wordt het keurmerk voor de taxi’s nog voor het einde van 2020 van kracht!

Call Now Button