taxi arnhem nijmegen

Taxi Arnhem Nijmegen.

Bel óf reserveer online en ontvang direct 20% korting!

bel en bestel voor korting via taxicentrale arnhem

taxi arnhem reserveren button online
taxi arnhem reserveren button telefoon

%

Tevredenheid uit 212 officiële Google reviews

Taxi Arnhem Nijmegen:

Nijmegen de stad van de vierdaagse en via Gladiola! Zo denken veel mensen aan Nijmegen. Maar wist je ook dat Nijmegen de oudste stad van Nederland is?

In de Romeinse tijd bestond namelijk Ulpia Noviomagus Batavorum al. Helaas is door een vergissingsbombardement tijdens de operatie market garden een groot deel van de oude binnenstad verwoest. Toch zijn er nog schitterende oude delen in de binnenstad van Nijmegen te vinden. Het loont zich daarom zeker om eens met taxi Arnhem Nijmegen naar de stad te gaan

De grote markt in Nijmegen:

Met heel veel winkeltjes heerlijke pleintjes en oergezellige winkelstraatjes met terrasjes is het centrum erg gezellig! Vanaf het station loop je automatisch naar de grote markt. Je merkt nog goed het hoogteverschil in de talloze dwarsstraatjes die richting de Waal lopen. Zo kun je duidelijk herkennen dat Nijmegen op een wal is gebouwd. Voor het bombardement in de oorlog waren er nog meer hoogteverschillen. Tegenwoordig zie je daar wat minder van, omdat het verschil in hoogte wat is weggenomen met het puin dat na de oorlog overbleef.

Oudste winkelstraat van Nederland

Tegenwoordig heet de oudste winkelstraat van Nederland nu de Lange Hezelstraat. In deze oeroude straat met middeleeuwse gevels kun je nog steeds erg goed winkelen, daarnaast gelegen vindt je de Sint Stevenskerk die met zijn toren ver boven de stad uitsteekt. Van oudsher is de Stevenskerk een katholieke kerk, dit zie je duidelijk wanneer je de kerk bezoekt en naar de originele versierselen kijkt.

VIA Gladiola

De Nijmeegse vierdaagse is het grootste wandelevenement van ons land en eindigt steevast in de Sint Annastraat. Op de laatste dag van de Vierdaagse wordt de staat omgedoopt tot de Via Gladiola. Tijdens de vierdaagse rijden wij met taxi Arnhem Nijmegen op en af naar de vierdaagse.

De Ringstraten

De Ringstraten is het gebied direct rondom het stadscentrum. Zoals gezegd is het eigenlijke stadscentrum in de oorlog kapot gegaan en staan er veel fantasieloze naoorlogse gebouwen, maar gelukkig is er ook veel ten goede opgeknapt.

Waalkade

Het laagste gedeelte van de stad noemt zich “de benedenstad” en ligt direct aan de Waal. Helaas is dit gedeelte in de jaren 80 gesloopt geworden en vervangen door een soort van nietszeggend architectonisch gebouw. Gelukkig dat de gemeente is gaan beseffen dat er meer mogelijk is aan de Waal en langzamerhand verschijnt er een nieuw elan in dit deel van de stad.
Aan de Waalkade meren ook plezierjachten en rondvaartschepen af. Dus wanneer je met taxi Arnhem Nijmegen naar een schip op de Waalkade moet, kun je ons gerust even bellen. We maken graag tijd voor je vrij.

Wil je een taxi Arnhem Nijmegen bestellen? gebruik onderstaande buttons:

taxi arnhem reserveren button online
taxi arnhem reserveren button telefoon

Meer weten over Nijmegen zelf? Klik hier voor meer info.

Twijfel niet en bestel hier direct uw taxi Renkum. We komen graag naar u toe!

Call Now Button