Dankzij de grote ontwikkelingen binnen de taxibranche is er een hoop veranderd. Zo is er gewerkt met diverse pilots die uiteindelijk succesvol bleken te zijn en een toegevoegde waarde gaven binnen de taxibranche. Er is veel aan het milieu gedacht en ook aan de automatisering.

Zo is GreenStar een goed doorontwikkelde pilot waar vele taxibranches erg graag mee werken. Het was de bedoeling om te kunnen zien wat dit in de praktijk gaat doen. Er werd niet verwacht dat hier zoveel positieve resultaten werden behaald. Zelfs de chauffeurs maakte er een heuse strijd van. De resultaten die met deze pilot zijn behaald zijn opmerkelijk te noemen. Niet alleen het werken aan de kwaliteit werd een verbetering maar ook de grote besparing op brandstofverbruik steeg hier met kop en schouders uit. Er kwam steeds meer vraag naar deze nieuwe methode van werken. De kosten gingen niet alleen in de brandstof naar beneden. Ook werd een aanzienlijk minder schade gereden dankzij het bewuster rijden. Dankzij het enthousiasme van de taxichauffeurs zijn er met deze pilot een hoop pluspunten behaalt.

De toekomst
Het is de kunst om in de toekomst het bereikte niveau vast te blijven houden. Hoe netter er eigenlijk wordt gereden met de taxi hoe meer kwaliteit dit geeft aan de klant, en de kosten voor de werkgever. Hierdoor is er een win win situatie en behouden de taxiondernemers een hoop besparingen. Daarom moet het bereikte niveau worden vastgehouden ofwel blijven verbeteren. Hierdoor kan er een hoop geld worden verdient om dit te kunnen spenderen aan een nog hogere kwaliteit. De chauffeurs werken een stuk prettiger en ontspannender dan voorheen. Hierdoor is er een verbeterde werkomgeving gecreëerd.

Het nieuwe rijgedrag is dus voor de werkgever, de werknemer en de klant een positieve gewaarwording. Dit was niet in de eerste instantie te verwachten. Met name werd verwacht dat de chauffeurs veel kritiek zouden leveren. De reden hiervan is omdat werken met de pilot ook het rijgedrag werd gecontroleerd. Echter zijn er zelfs chauffeurs die om de pilot gingen vragen. De werknemers zijn ook erg positief omdat met name de kosten erg zijn teruggedrongen. De klanten kunnen echter profiteren van meer kwaliteit en een nog betere veiligheid.

Call Now Button