Dankzij de TaxiPro- enquête die is gedaan naar taxi-apps is er een duidelijkheid gekomen over hoe de Nederlandse taxibranche denkt over taxi-apps. In de eerste instantie hangt het gebruik van de taxi- app er sterk vanaf hoe de beschikbaarheid hiervan is. Ook het gebruikersgemak is van groot belang en met welke apps kunnen er het beste taxiritten worden binnengehaald.

De enquête is door meer dan 1.300 mensen ingevuld. Het merendeel van deze mensen zijn zelf werkzaam in de grote steden binnen Nederland. Dat heeft onder andere vooral te maken met het feit dat er vele taxi-apps nog niet in elke plaats beschikbaar zijn.

Taxi-app niet beschikbaar

68,34% van alle ondervraagden gebruiken geen taxi- app. De reden hiervan is omdat de apps gewoonweg niet beschikbaar zijn in de regio waar zijn wonen of werkzaam zijn. Echter is er ook een groep van de mensen die deelnamen aan de enquête die gewoonweg geen belangstelling hebben. Zij vinden de manier die al bestond prettig genoeg om niet over te stappen naar een app. Ook zijn er slechte ervaringen naar boven gekomen met betrekking tot de taxi- apps. Deze zouden niet of slecht werken wegens technische problemen wat grote ergernis met zich meebracht.

Tevredenheid over de taxi-app

Echter zijn er een hoop gebruikers van de taxi- app wel tevreden. 41% werkt met Uber. Wat ook is gebleken dat er een hoop taxi- apps worden gebruikt die niet in de enquête is meegenomen maar waar wel veel mensen tevreden over zijn. De mensen die gebruik maken van een taxi -app waarbij er geen problemen zijn geconstateerd, geven aan niets anders meer te willen.

Kortom, de toekomst zal moeten uitwijzen of het percentage omhoog zal gaan met het gebruik van de taxi-apps. Op dit moment is dit nog per persoon en per taxi- branche verschillend. De apps zullen nog verder doorontwikkeld moeten worden om hier optimaal gebruik van te kunnen maken. Daarnaast moet het gebied worden uitgebreid zodat er straks in elke regio binnen Nederland een taxi kan worden besteld met een app.

Call Now Button